Boekreview: Hypotheekvrij!

22 juni 2018
3 min lezen

Het boek “Hypotheekvrij!” wordtHypotheekvrij! Ebook cover op elk blog dat zich bezig houdt met financiële vrijheid aangeprezen. Het is blijkbaar hét must-read boek als je serieus aan de slag wilt gaan met dat ultieme stukje vrijheid: je hypotheek afbetalen.

Ik besloot het boek ook maar eens te lezen. De hypotheek afbetalen is ons volgende grote project, direct nadat we de laatste twee grote verbouwingen (de badkamer en de keuken) achter de rug hebben. Dit leek daarom het juiste boek om mee te beginnen.

Het Hypotheekvrij! e-book koop je hier.

KokenKoken

Niets nieuws onder de zon

Heel eerlijk gezegd: na alle goede verhalen die ik had gehoord over dit boek was ik een beetje underwhelmed. De tips die Hormann geeft zijn op haast ieder blog over financiële vrijheid te lezen. Die 10 simpele stappen zijn in feite zaken waar je, zonder het boek te lezen, dus ook wel achter kunt komen. Geen absolute eye-opener dus.

Daarnaast bestaat het boek grotendeels uit de vertelling van Hormann’s eigen reis naar een hypotheekvrij leven. Dat is natuurlijk wel erg interessant; van succesverhalen raak je geïnspireerd en gemotiveerd om het zelf ook te gaan doen. Het boek is echter geschreven alsof het een roman had moeten zijn. Dat wordt na een paar hoofdstukken een beetje vermoeiend. Ik las het boek niet echt in 1 ruk uit.

Is het de moeite waard?

Als je serieus aan de slag wilt gaan met het aflossen van je hypotheek is het verstandig om alles wat los en vast zit te lezen. Ik raad je daarom wel aan dit boek een keer onder ogen te nemen, al is het maar om je kruipende onderbuikgevoel over je huidige hypotheek te bevestigen. Dat doet Hormann namelijk wél heel goed: je het gevoel geven dat je helemaal niet zo raar bent als je na begint te denken over het aflossen van je hypotheek. Dat tegen de stroming in zwemmen in de financiële wereld helemaal niet zo’n verkeerd idee is, ook al neemt de bank het je niet in dank af.

Al met al een goed boek om in je e-book bibliotheek te hebben. Een hard-copy waag ik er niet aan; het is geen boek dat ik keer op keer wil openslaan om bepaalde stukjes weer opnieuw door te nemen.

Een beter alternatief?

Heb jij een boek gelezen over financiële vrijheid die beter is dat “Hypotheekvrij!“? Dan hoor ik graag van je – laat een reactie achter in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tijd voor een budget!

Toe aan een betere manier om je geld voor je te laten werken? Met dit werkboek kun je meteen aan de slag!

KOOP NU VOOR €10,-

Zunige Mams Budget Werkboek - product afbeelding