Geld besparen op Android apps

22 juni 2018
2 min lezen

Ik heb in de afgelopen jaren geen cent uitgegeven aan apps voor mijn Android apparaten, of in-game uitgaves. Toch koop ik hier en daar wel eens wat nieuws. Hoe

Google Opinion Rewards

dan? Door dit ene trucje!

Google betaald

Google heeft een interessante app: Google Opinion Rewards. Hierbij krijg je af en toe een enquete voorgelegd, met vragen over welke winkels je recentelijk bezocht hebt en wat je ideeën zijn bij een bepaald merk. Ook word je wel eens om een review van een winkel gevraagd. Het is altijd aan jou om te bepalen of je aan een enquete mee doet.

KokenKoken

Heb je de enquete afgerond? Dan krijg je een kleine financiële vergoeding. Niets om je werk voor op te zeggen, maar voldoende om af en toe een app te kunnen aanschaffen. Het tegoed wordt bijgeschreven op je Google account, en tijdens het afrekenen van een app naar keuze kun je gebruik maken van dit tegoed.

Het invullen van de vragenlijsten kost meestal niet meer dan een minuut en brengt tussen de €0,05 en de €0,80 euro op.

Wat zijn de nadelen?

Het grote nadeel is voornamelijk dat je je gegevens verkoopt. Het is niks wat naar jou terug te leiden is en zeker niet erger dan de informatie die je over jezelf achterlaat als je websites als Facebook gebruikt.

Ook kan het zijn dat je een tijd lang geen enquetes ontvangt. Dan staat je balans dus stil – net als je een leuke app op het oog hebt, of nieuwe levens in Candycrush wilt kopen. Meestal is dit locatie gebonden; ga je een dagje naar een andere stad, dan krijg je vaak alweer een aantal nieuwe vragenlijstjes toegestuurd.

iOS alternatieven?

Ik ben een fanatieke Android gebruiker en ken de Apple wereld helemaal niet. Zeker weten of er een Apple/iOS variant is van Google Opinion Rewards weet ik dus niet. Ken jij er een? Laat een reactie achter in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tijd voor een budget!

Toe aan een betere manier om je geld voor je te laten werken? Met dit werkboek kun je meteen aan de slag!

KOOP NU VOOR €10,-

Zunige Mams Budget Werkboek - product afbeelding