Irrland, het betaalbare uitstapje voor een jong gezin

22 juni 2018
4 min lezen

Heb jij een familie met jonge kinderen? Dan is Irrland echt het park om uit te proberen. Met meer glijbanen dan je in één dag vanaf kunt glijden, waterbanen, skelters, een bobby-car heuvel voor peuters, boerderijdieren, zandhopen, en mega Lego block schuren kun je je hier dagenlang vermaken. Daarnaast is het echt ultra betaalbaar en ideaal voor gezinnen die, ondanks de aangetrokken broekriem, een leuk dagje uit willen.

De voordelen van Irrland

Lage kosten

Allereerst – want daar draait het toch een beetje om op dit blog – is het park belachelijk betaalbaar, zeker in vergelijking met andere parken. Een dagkaart kost slechts €7 (als je ‘m van tevoren online bestelt kost het nog maar €6,50). Parkeren is gratis.

Daarnaast is het eten en drinken wat je in het park zelf kunt kopen zeer goed betaalbaar, én is het toegestaan om je eigen eten mee te nemen. Door het hele park heen staan namelijk picnictafels met ingebouwde barbecues. Je mag je eigen kolen, vlees, en drankjes meenemen, en het gebruik van de barbecues zelf is gratis. Say what? Ja echt, neem vooral een koelbox met je eigen betaalbare lekkers mee – dan hoef je op het park zelf niet eens extra geld uit te geven.

KokenKoken

Kosten voor een familie van 4 (als je je eigen eten meeneemt): 21 euro. Voor een overzicht van de andere mogelijke kosten kijk je hier.

Zeer geschikt voor families met kleine kinderen

Het park is ingericht voor kinderen tot 12 jaar. Er komen wel oudere kinderen, maar die vinden de beschikbare toestellen meestal niet zo fantastisch. Daarnaast moeten oudere kinderen bij binnenkomst aantonen dat ze begeleiding hebben én borg achterlaten. Als ze zich dan misdragen, wordt de borg ingehouden. Ook zijn de plekken in het park zo ingericht dat de attracties voor grotere kinderen niet direct naast de peuter/kleuter hoeken liggen. Je kunt je dus even lekker afzonderen. Zo blijft het voor iedereen leuk!

Geen gemoteriseerde attracties

Niets in het park draait op electriciteit. Als je dus van de spanning en sensatie van een achtbaan houdt ben je hier aan het verkeerde adres, maar geen zorgen: er is echt meer dan genoeg te beleven! Je krijgt het niet voor elkaar om op één dag van alle glijbanen af te glijden. Er zijn hele schuren waar je met Kapla kunt spelen, huizen kunt bouwen van mega Lego blokken, zandheuvels met water tap punten waar je de hele dag lekker kunt kliederen… Het houdt niet op. Wat je kinderen ook leuk vinden om te doen, bij Irrland kan iedereen zijn of haar hart op halen.

De nadelen van Irrland

Geen vakantiehuisjes op loopafstand

Nadat wij voor het eerst bij Irrland waren geweest, bedachten we al: hier willen we best een zomervakantie vertoeven. Helaas heeft het park geen vakantiehuisjes beschikbaar. Er zijn in de buurt wel vakantieparken te vinden, maar je zult een auto nodig hebben om van je vakantiehuisje naar het park toe te komen – op loopafstand is er niets. Dit is natuurlijk geen probleem als je voor een dagje naar Irrland op stap gaat!

Wij verblijven deze zomer in Resort Arcen. Een gezellig vakantiepark van Roompot, op 13 minuten rij afstand van Irrland. Een mooi alternatief voor een huisje in Irrland zelf, met voldoende faciliteiten om ons een top zomer te bezorgen!

Alles in het Duits

Of dit echt een nadeel is weet ik niet – wij kunnen zelf heel prima Duits en zo vlak over de grens kunnen de medewerkers een heel prima mondje Nederlands. Alle beschrijvingen en aanwijzingen zijn echter in het Duits, dus als je met deze taal niet goed uit de voeten kunt is het aan te raden om een woordenboekje mee te nemen.

Zo veel wespen!

Ga je in de zomer naar Irrland toe, neem dan vooral een electrische vliegenmepper en een prik-weg kit mee. Er worden wel wespen vallen opgehangen, maar zeker rondom de kiosken en afval punten zijn de wespen sterk aanwezig. Kunnen de mensen van Irrland natuurlijk ook niet zo veel aan doen, maar vervelend is het wel!

Conclusie

Irrland moet je gewoon een keertje doen. Je kids hebben niet in de gaten dat het een budget optie is; die hebben het veel te druk met skelteren, van de glijbaan roetsjen, en met modder kliederen. Jij als ouder hebt zitplek genoeg – er staan door het hele park heen mega veel bankjes met overkapping. Er zijn zelfs ligstoelen beschikbaar!

Een overzichtje:

Entreeprijs: 5/5
Parkeren: 5/5
Verzorging: 4/5 (vanwege de wespen en de soms viezige wc’s)
Activiteiten: 5/5
Totaal: 19/20

Al met al één van mijn favoriete plekken om met de kids heen te gaan! Ben jij wel eens in Irrland geweest? Zo ja, deel dan jouw ervaringen met het park in een reactie hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tijd voor een budget!

Toe aan een betere manier om je geld voor je te laten werken? Met dit werkboek kun je meteen aan de slag!

KOOP NU VOOR €10,-

Zunige Mams Budget Werkboek - product afbeelding