Eten dat je goed in kunt vriezen

5 juni 2019
4 min lezen

Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee. Eten dat je invriest (en dus niet weg hoeft te gooien) scheelt je veel geld op de lange termijn. Sommige producten zijn op bepaalde momenten van het jaar een stuk goedkoper.

De meeste mensen weten wel dat ze brood en vlees in kunnen vriezen. Wat je je misschien niet realiseert is dat er veel meer dingen zijn die je in de vriezer kunt gooien om er later van te genieten!

Producten die het goed doen in de vriezer

Advocado’s – het doet een beetje af aan de smeuïgheid, maar avocado’s laten zich prima invriezen. Je kunt ze het beste pureren.

KokenKoken

Kaas – het beste rasp je de kaas voordat je het in de vriezer doet. Daarna kun je het tot 6 maanden bewaren!

Selderij – het verliest helaas wat van zijn knapperigheid, maar de smaak gaat niet verloren. Heb je wat selderij over, snij het dan in blokjes of plakjes om later in soep of pasta saus te gebruiken.

Eieren – yes, ook deze gaan prima de vriezer in. Als je een cupcake bakblik hebt, breek de eieren dan in de vakjes. Zodra ze zijn ingevroren, verplaats je ze naar een bakje of zakje.

Melk – verse melk gekocht en krijg je het niet op? Giet het in een zakje en leg het plat in de viezer (zorg ervoor dat het zakje goed gesloten is!). Zo bewaar je het lang en neemt het nauwelijks plek in.

Vlees – vergeet niet om het vlees om te huizen naar een zakje waar je de lucht uit kunt drukken (een vacumeermachine is zelfs nog beter!). Zo heb je minder last van vriesbrand en gaat je eten langer mee.

Uien – Zie je uien in de aanbieding? Mooi! Die kun je namelijk prima in blokjes snijden en plat invriezen. Als je dan wat nodig hebt, breek je gewoon een stukje af.

Noten – walnoten in het bijzonder hebben de neiging om ranzig te worden (vanwege de olie die er in zit). Door ze in te vriezen gaan ze een jaar of langer mee.

Paddenstoelen – fruit je champignons kort aan en vries ze in. Je kunt ze dan direct aan een gerecht toevoegen als je ze nodig hebt.

Melk producten – dingen zoals boter, roomkaas, en kwark kunnen heel prima de vriezer in. Koop ze in de aanbieding (of met zo’n mooie 35% sticker!) en gooi ze de vriezer in voor later gebruik.

Tomaten – je kunt tomaten zo invriezen, maar als je ze eerst roostert zijn ze nog veel smakelijker.

Spinazie – Je kunt natuurlijk van die pakken vooraf ingevroren spinazie kopen, maar zelf kweken is super makkelijk en veel smakelijker. Even de bladeren blancheren, dan kun je er maanden lang van genieten.

Tips voor het invriezen

  • Heb je al een slowcooker? Dan kun geld en tijd besparen door gerechten in grotere aantallen van tevoren klaar te maken en in te vriezen.
  • Verse groenten invriezen? Dan kun je ze beter even blancheren voordat je ze invriest. Blancheren houdt in dat je de groenten heel kort in kokend water houdt en vervolgens in een ijsbad stopt om van de kook af te raken. Zo houden ze beter.
  • Warm eten moet altijd volledig afgekoeld zijn voordat het de vriezer in gaat.
  • Schrijf altijd goed op de verpakking wat je invriest, en de datum dat het er in ging. Zo kun je goed bepalen wat nog goed is, zeker op de lange termijn!
  • Ontdooi eten niet buiten de koelkast. Daardoor loop je meer kans op schadelijke bacteriën!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tijd voor een budget!

Toe aan een betere manier om je geld voor je te laten werken? Met dit werkboek kun je meteen aan de slag!

KOOP NU VOOR €10,-

Zunige Mams Budget Werkboek - product afbeelding

Zelf beginnen met maaltijden plannen? Begin vandaag nog door mijn gratis maaltijden planner template downloaden! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder je e-mailadres in te vullen.

Ik heb de voorwaarden gelezen en begrepen