Menu Planning Week #47

29 november 2018
3 min lezen

Vanaf deze week: elke donderdag de menuplanner die ik thuis gebruik voor jou online gezet!

Aankomende week begint de duurste maand van het jaar: december! We beginnen goed met Pakjesavond; een dag waarop wij meestal familie over de vloer hebben. Daardoor vallen onze boodschappen deze week wat duurder uit, maaarrrrr! Het was ingepland, en in andere weken middelen we die kosten weer uit.

Zelf beginnen met maaltijden plannen? Begin vandaag nog door mijn gratis maaltijden planner template downloaden! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder je e-mailadres in te vullen.

Ik heb de voorwaarden gelezen en begrepen

Het menu voor aankomende week

Zaterdag: Krautspätzle
Dit is een spätzle met zuurkool en spekjes. Pakje zuurkool kost geen fluit en voor de spätzle zelf heb je alleen maar eieren, water, en wat zout nodig (en vooruit, de ‘schaaf’, maar die hoef je maar 1 keer aan te schaffen). Erg smakelijk en kost weinig – ideaal wintervoedsel! Kosten voor 4 personen: €2,75

KokenKoken

Zondag: Goutmet (pakjesavond)
Voor deze avond hebben we een aantal luxe gourmet pakketten aangeschaft, plus het nodige aan snacks, smeersels, en broodjes. Voor ons een bijzondere familie avond, waar we liever niet op beknibbelen. Daarom zet ik de kosten er even niet bij; we besparen hier geen cent op!

Maandag: Krieltjes + erwten + slavinken
De erwtjes komen eigenlijk altijd uit de vriezer en één van de meest goedkope groentes die ik ken. De slavinken kochten we een tijdje geleden in de aanbieding en hoeven we dus niet te bestellen.

Dinsdag: Knoflooksoep met een broodje
Er staat iedere week soep op ons menu. Het is lekker makkelijk klaar, gezond als je het zelf maakt, en kostenbesparend!

Woensdag: Pasta met zelfgemaakte pastasaus
We hebben een erg lekker recept die we 1 keer in de maand klaarmaken en iedere week een keertje eten. Half om half gehakt is regelmatig in de aanbieding en de groenten die er in gaan haal ik altijd als er een kortingssticker op zit. Zo hebben we 4 maaltijden voor 4 personen voor weinig, én we hoeven minder te koken. Hoera!

Donderdag: Krieltjes + spinazie + gehaktballen
Net als bij de soep geldt voor de gehaktballen dat ze goed te betalen zijn als je ze zelf maakt. Zo heel veel moeite kost het niet om te maken, dus laat de dure pakjes lekker in de winkel liggen en gebruik gehakt – bij voorkeur gehakt dat je eerder in een aanbieding kocht!

Vrijdag: Broodje shoarma
Af en toe doen we lekker makkelijk. De shoarma kopen we in de aanbieding en gooien het in de vriezer. Dit is een maaltijd die regelmatig terug komt en dus weten we dat het uit de vriezer opgegeten wordt. Als je zulke items in de aanbiedingen tegen komt, sla ze dan in! Bespaar je op termijn veel geld mee.

Uit de aanbiedingen

Voor onze stockpile hebben we deze week extra besteld:

  • Vaatwaspoeder. Dit gebruiken we dagelijks en had deze week 40% korting. Omdat het een merk is dat we altijd aanschaffen, kochten we hier een aantal extra van.
  • Ice tea. Mijn man vindt de ice tea van Lipton erg lekker. Deze week zijn ze in de aanbieding: 2e voor de halve prijs. Dit aanbiedingstype gebruiken we niet vaak, maar het is beter dan de volle mep betalen!

Zelf beginnen met maaltijden plannen? Begin vandaag nog door mijn gratis maaltijden planner template downloaden! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder je e-mailadres in te vullen.

Ik heb de voorwaarden gelezen en begrepen

Wat je deze week kunt leren

Je ziet een aantal tactieken terug komen, met name rondom het aanschaffen van items uit aanbiedigen. Namelijk: we kopen alleen aanbiedingen als het voldoet aan een aantal voorwaarden:

  1. Gebruiken we het item daadwerkelijk?
  2. Hebben we het binnenkort nodig?
  3. Hebben we er niet al heel veel van?
  4. Is het écht een goeie aanbieding?

Als je ‘ja’ kunt antwoorden op alle vragen, dan gaat het in het mandje. Zo niet, dan mag de winkel de aanbieding lekker houden 😉

Comments

Priscilla

Aanbiedingen ben ik dol op en koop ze vaak te snel. Die 4 vragen stel ik mezelf de laatste tijd regelmatig en daar bespaar ik dus uiteindelijk flink wat geld mee! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tijd voor een budget!

Toe aan een betere manier om je geld voor je te laten werken? Met dit werkboek kun je meteen aan de slag!

KOOP NU VOOR €10,-

Zunige Mams Budget Werkboek - product afbeelding

Zelf beginnen met maaltijden plannen? Begin vandaag nog door mijn gratis maaltijden planner template downloaden! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder je e-mailadres in te vullen.

Ik heb de voorwaarden gelezen en begrepen