Over de Zunige Mams

Ines van Essen - de zunige mams

Hoi daar. Mijn naam is Ines – blogster, onderneemster, moeder. Mijn doel is om jou te helpen je financiën weer onder controle te krijgen, zodat je meer tijd (en geld!) over houdt voor het leven dat je verdiend.

Financiële vrijheid staat in mijn huishouden hoog in het prioriteitenlijstje. Zo hebben we in een paar jaar tijd al onze schulden (behalve de hypotheek) afbetaald en leven we nu écht alleen nog maar van het geld dat er binnen komt. De mogelijkheid om rood te staan op de rekening hebben we al ruim 3 jaar niet meer nodig.

Misschien herken je dit:

  • Aan het eind van je salaris blijft er telkens een stuk maand over
  • Je doet heel regelmatig boodschappen, maar er lijkt nooit genoeg eten in huis te zijn
  • Je voelt je schuldig over het kopen van leuke dingen, zoals kleding
  • Je raakt regelmatig gefrustreerd over plotselinge rekeningen
  • Nadenken over geld voelt oncomfortabel
  • Je weet dat je wat schulden hebt, maar niet precies hoe veel

Als je ‘ja’ antwoordde op één van de bovenstaande punten, dan is dit blog jouw ideale startplek. Door middel van kant en klare handvatten geef ik je weer grip op je geld. Zónder dat je voortaan elke avond macaroni met ketchup moet eten.

KokenKoken

Waar zou je naar mij luisteren?

Mijn eigen rags to riches verhaal begon toen ik 21 was en alleenstaande zwangere vrouw werd. Toen ik vijf maanden zwanger was gingen mijn toemalig partner en ik uit elkaar en kwam ik op straat te staan. Dit gebeurde vlak voordat ik naar Duitsland zou emigreren, dus had ik he-le-maal niets; geen huis, geen werk, en niet eens recht op een bijstandsuitkering. Rock bottom dus, met geen enkele stok achter de deur. Daarbij had ik een studieschuld van zo’n €18.000,-.

Gelukkig kon ik tijdelijk bij vrienden terecht en vond ik binnen korte tijd een woning. Dat betekende ook weer recht op een bijstandsuitkering en ging ik van helemaal geen inkomen naar voldoende geld om boodschappen te doen. Zo arm zijn, dat doet iets met een mens. De knop moest om. In de periode dat ik een uitkering ontving moesten alle zeilen bij gezet worden om rond te komen. Ik leerde heel snel een strak budget op te zetten – niet alleen voor mijn vaste lasten, maar ook mijn variabele.

De lessen die ik in deze periode leerde hebben geleid tot een veel beter inzicht op ons geld:

Je hoeft natuurlijk niet naar me te luisteren – maar ik ben er van overtuigd dat ik jou kan leren hoe je financieel vrijer leeft.

Tijd voor een budget!

Toe aan een betere manier om je geld voor je te laten werken? Met dit werkboek kun je meteen aan de slag!

KOOP NU VOOR €10,-

Zunige Mams Budget Werkboek - product afbeelding